BIO PLANET Sól kłodawska drobno mielona 1 kg
Szybki podgląd
8,26 zł
Dary Natury Olej Z Nasion Wiesiołka Eko 100Ml
Szybki podgląd
36,30 zł
Dary Natury Czubryca Czerwona 50G
Szybki podgląd
5,60 zł
Swanson Chrom Pikolinian 200 Mcg 100 K
Szybki podgląd
14,75 zł
Sanbios Żelazo Chelatowe Plus 30 T
Szybki podgląd
24,82 zł
Now Foods Red Clover 375 Mg 100 K
Szybki podgląd
44,34 zł
Flos Koszyczek Rumianku 50G Wspiera Trawienie
Szybki podgląd
4,82 zł
Dary Natury Przyprawa Do Grzańca 50G
Szybki podgląd
8,27 zł
Dary Natury Karczoch Ziele 50G
Szybki podgląd
11,95 zł
Natura Wita Lukrecja Gładka Korzeń 200g
Szybki podgląd
11,15 zł
Now Foods Witamina C 1000  Róża 100 T Odporność
Szybki podgląd
45,79 zł
Vitadiet Witamina C 1000Mg 60 K Odporność
Szybki podgląd
15,14 zł
Swanson Witamina D3 1000 Iu 250 K Odporność
Szybki podgląd
30,87 zł
Myvita Silver Witamina C 100% 50 K Odporność
Szybki podgląd
32,72 zł
Swanson Witamina C Z Dziką Różą 1000 Mg 30 K
Szybki podgląd
12,13 zł
Swanson Witamina C 1000 O Przedłużonym Wchł. 250 T
Szybki podgląd
78,59 zł
Now Foods Witamina D3+K2 120 K Odporność
Szybki podgląd
44,80 zł
Myvita Witamina D3 Z Lanoliny 2000 Iu 100 T
Szybki podgląd
19,75 zł
Swanson Witamina D3 1000 Iu 60 K
Szybki podgląd
8,82 zł
Starpharma Witamina D3 Mniamki Do Ssania 60 Pas
Szybki podgląd
11,34 zł
Now Foods Witamina C-1000 100 K Odporność
Szybki podgląd
49,50 zł

3FLOW
4FIZJO
Activplast
AGNES ORGANIC
AKA
ALCE NERO
ALEPIA
ALFA AKTIV
ALLNUTRITION
Allos
ALOHA FUNGI
ALTER MEDICA
AMYLON
ANNABIS
ANTHYLLIS
APEIRON
APICULTURA
APIPOLFARMA
ARONPHARMA
ASCOLIP
ASEPTA
ASTRON
ASZ
AURA HERBALS
AUROSPIRUL
AVA LABORATORIU..
AVENA
AVICENNA OIL
Ayurvitta
BABUSZKA AGAFIA
BABUVIT
BAKRA NATURA
BARTPOL
BARWA
BATON WARSZAWSK..
BE HEALTHY
BEAUTY FACE
BEAUTY FORMULAS
BEAUTYLLAGEN
BEESLINE
BEN&ANNA
BEN&ANNA
Better Than Foo..
BIG NATURE
BILKA
BILKADENT
BINGO SPA
BIO MEDICAL PHA..
Bio Organic
BIO ORGANIC FOO..
BIO PLANET
BioBag
BIOBLAS
BIOELIXIRE
BIOETIQ
Biofarmacja
BIOGOL
BIOLIT
BIOMIKA
BIOMINKI
BIOMUS
BIOOAZA
BIOPHARMACIA
BIOTAR
BIOVITALIUM
BIOXON LABORATO..
BJK BIO
BOCOTON
BONIMED
BOSPHAERA
BOTANIC HELP
BOTANICAL RESEA..
BRAK PRODUCENTA
CAFE MINI PROFE..
CANABIDOL
CANNABI GOLD
CANNABIGOLD
CANNABIUM
CANNAMEA
CANNAWIN
CannaxOil
CARMEN
CARSKA
CBD EFFECT
COCOA
CODE OF NATURE
COLFARM
DABUR
DARY NATURY
DERMESA
Desire Labs
DEWYTREE
DIOCHI
DORSIM
DR CLINIC
DR DUDA
DR JACOBS
DR LAS
DR RETTER
Dr T&J
DR.SANTE
DUDU-OSUM
DUOLIFE
DUTKOWIAK
ECOCERA
ECODENTA
ECOGENIC
ECOLATIER
ECOVARIANT
EKAMEDICA
Eldex Medical
EOLAB
EQUILIBRA
ETJA
FARM-VIX
FARMINA
FARMONA
FITOKOSMETIK
FITOMED
FLC PHARMA
FLORADIX
FLORINDA
FLOS
FLOSLEK
FORMEDS
FRASPO
GENEXO
GENTLE DAY
GIARDINO DEI SE..
GINSENG
GOOD MOOD
GORVITA
GREEN FEELS
GREEN IDEA
Greenatural
GREENNATURAL
GreenPort
GRON BALANCE
HABAICYNA
HANOJU
HAPPY LIFE
HAPPY VALLEY
HARMONIA
HAUSTER STORE
HB FLOS
HEALTH LABS CAR..
HEALTH WORKS
HEALTHFULLICIOU..
HELCOM
HEMOREND
HEMP
HEMPKING
HEPATICA
HERBAL MONASTER..
HERBAL TRADITIO..
HERBAMEDICUS
HERBAPOL KRAKÓ..
HERBAPOL WROCŁ..
HERBARIA
HERBATINT
HIMALAYA
HUMBLE
I LOVE HERBS
IANA
IM NATURIKKE
IMUREGEN
INCAPHARMA
INDIA
INDUS VALLEY
INDYJSKIE
INOPHARM
Inteligent Skin..
INTENSON
INVENT FARM
IWO MEDICA
JANTAR
JANTAR FARMONA
JIVA AYURVEDA
JODAVIT
JODAVITA
JOY DAY
JULEKO
JUSTCBD
K&K BIO+
K&K Herbal
K&K BIO+
K&K Herbal
KAWON
KENAY
KHADI
KLAREKO
KOLAGEN NCN
KOMBINAT KONOPN..
KORANA
KOREA
KOSMED
KOSZYCZEK NATUR..
KOYI
KRAKOWSKIE ZAK..
KRAVEN PARADAX
KROPLA RELAKSU
KRZEMLIMBA
LAB ONE
LABORATORIUM ZI..
LABS212
LAQ
LAVERA
Link Natural
LOOK FOOD
M12.PARTNERS
Malowy Sad
MALU FOOD
MALWA
MANU NATU
MARKELL
MAROKO
MASMI
MEDI-FLOWERY
MEDICA HERBS
MEDVERITA
MERIDIAN
MINERAL GUARD
MINERALS7+
MIR LEK
MISTER GROOMER
MITRA
MOHANI
MUMIO
MYDŁO MARSYLSK..
MYVITA
MYVITA SILVER
NACOMI
NAJEL
NAJMAR
NAMI
NARIMAX NARUM
NATUMI
NATUR COMPAGNIE
NATURA 24
NATURA POMOCNA
NATURA WITA
NATURAL WAY
NATURALIS
NATURAVENA
NATURAYA
NATURE QUEEN
NATURE SCIENCE
NATURES AID
NATURES SUNSHIN..
NATUROLOVE
NATVITA
NEOBIO
NERANO
NEVSKAYA COSMET..
NEW AGE
NFO INTERNATION..
NORDIC NATURALS
NORSA PHARMA
NOW FOODS
OCTIM
OCZAR
OILO
OLANDIA
OLIMP LABS
OLVITA
ORANŻADA
ORIGINAL HERBS
ORION
OSTROVIT
OTOLANDIA
OZONFIX
PALACIO
PANASEUS
PARAZYTEK
PCF ANDRZEJ CH..
PERFECT PLAST
PERMA GUARD
PHARMAVERUM
PHARMOVIT
PIERPAOLI EKOS
PIĘĆ PRZEMIAN
PITERAQ
PLANETA ORGANIC..
POLI-FARM
POLMAT
POLSKA RÓŻA
POLSKIE CENTRUM..
PREMIUM ROSA
PRO AKTIV
PRO-MAD
PROBIOMINERAŁ
PROBIOTICS
Produkty Bonifr..
PROFARM
PROHERBIS
PURASANA
PURITANS PRIDE
PUROMEDICA
PUTORIUS
RADICAL
RATOWNIK
RECEPTURY ZIELA..
REUTTER
ROSYJSKIE
ROYAL GREEN
ROYAL SENSI
SABOO
SAJSAD
SALUS
SANBIOS
SANTINI
SATIS
SATTVA
SECRETS DE PROV..
SELENACUP ZERO
SFD
SHAMASA
SHARE
SIEDLECKA MANUF..
SILOR
SINGULARIS
SKARBY GAI
SKOCZYLAS
SLAVITO
SOLGAR
SOLHERBS
SOUL FARM
SPASTA
SPECCHIASOL
SPLAT
STARPHARMA
STAWOSAN
SUFRIN
SULPHUR
SUPER SÓL
SWANSON
SwissMedicus
SYMBIO
SYMBIOTICS
SYNERGETIC
ŚNIEŻNY LOTOS
The Ebbn
TINTS OF NATURE
TODA
UKRAIŃSKIE KOS..
UNS
UZDROVISCO
VATIKA
VegeDAO
Vellie Japan
VENITA
VERA NORD
VERBENA
VIRDE
VISANTO
VIT PHARMA
VITA BIOSA
VITA MEDICUS
VITADIET
VIVICOT BIO
VIVO
WE LOVE
WHITE PHARMA
WISH
XENICO PHARMA
YANGO
YOGI TEA
YOUR CANDLE
YUCCA
ZAA-ZOO-LAA
ZDROWIE BEZ LEK..
ZEOLIT
ZERO
ZIOŁA OJCA FRA..
ZIOŁA OJCA KLI..
ZIÓŁKO
ZOKE
ŻYWE MUMIO PIE..
Waluty
Cennik

HTML   CSV

Polityka prywatności

Polityka prywatności pasażu internetowego

1. Niniejszy dokument określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych Klientów Pasażu Internetowego dostępnego pod adresem marketzdrowia.pl.

2. Właścicielem Pasażu Internetowego oraz administratorem danych osobowych Klientów - osób fizycznych - i użytkowników, których dane dotyczą jest firma eBiznes.pl (wcześniej sStore), ul. Wały Dwernickiego 11/1, 42-202 Częstochowa, NIP: PL5771803797 zwana dalej Administratorem i będąca jednocześnie Sprzedawcą.

3. Dane osobowe zbierane przez Administratora za pośrednictwem Pasażu Internetowego są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1) (ogólne rozporządzenie o ochronie danych, RODO) oraz innymi aktualnie obowiązującymi, tj. przez cały okres przetwarzania określonych danych, przepisami prawa o ochronie danych osobowych. Dane osobowe oznaczają informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej (zwane dalej Danymi Osobowymi). Możliwa do zidentyfikowania osoba fizyczna to osoba, którą można bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować, w szczególności na podstawie identyfikatora jak imię i nazwisko, numer identyfikacyjny, identyfikator internetowy, dane o lokalizacji, jeden lub kilka szczególnych czynników określających fizyczną, genetyczną, psychiczną, ekonomiczną, kulturową lub społeczną tożsamość osoby fizycznej.

4. Administrator dokłada szczególnej staranności do poszanowania prywatności Klientów odwiedzających jego Pasaż Internetowy.

§ 1 Rodzaj przetwarzanych danych, cele oraz podstawa prawna

1. Administrator zbiera informacje dotyczące osób fizycznych dokonujących czynności prawnej niezwiązanej bezpośrednio z ich działalnością, osób fizycznych prowadzących we własnym imieniu działalność gospodarczą lub zawodową oraz osób fizycznych reprezentujących osoby prawne lub jednostki organizacyjne niebędące osobami prawnymi, którym ustawa przyznaje zdolność prawną, prowadzące we własnym imieniu działalność gospodarczą lub zawodową, zwanych dalej Klientami.

2. Cele przetwarzania Danych Osobowych Klientów przez Administratora to w szczególności:

a) rejestracja konta w Pasażu Internetowym, w celu utworzenia indywidualnego konta i zarządzania tym kontem. Podstawa prawna - niezbędne do wykonania umowy o świadczenie usługi Konta - art. 6 ust. 1 lit. b RODO;

b) subskrypcja Newsletteru, w celu wykonania umowy, której przedmiotem jest usługa świadczona drogą elektroniczną. Podstawa prawna - zgoda osoby, której dane te dotyczą, na wykonywanie umowy o świadczenie usługi Newsletter - art. 6 ust. 1 lit. a RODO.

3. Przy rejestracji konta dla usługi Newsletter w Pasażu Internetowym, Klient podaje następujące dane:

a) adres e-mail;
b) nr telefonu

4. Przy rejestracji konta w Pasażu Internetowym, Klient podaje następujące dane:

a) adres e-mail;

b) dane adresowe: kod pocztowy i miejscowość, kraj, ulica, numer domu/mieszkania;

c) imię i nazwisko;

d) numer telefonu.

5. Przedsiębiorcy podają dane powyższe oraz dodatkowo:

a) Nazwę firmy Przedsiębiorcy;

b) numer NIP.

6. Podczas korzystania z Pasażu Internetowego mogą być również pobierane dodatkowe informacje, w tym: adres IP przypisany do komputera Klienta lub zewnętrzny adres IP dostawcy Internetu, domena, rodzaj przeglądarki, czas dostępu, typ systemu operacyjnego.

7. Od Klientów mogą być również pobierane dane nawigacyjne, w tym informacje o linkach i odnośnikach, w które zdecydują się kliknąć lub innych czynnościach wykonywanych w naszym Pasażu Internetowym. Podstawa prawna - prawnie uzasadniony interes - art. 6 ust. 1 lit. f RODO, umożliwiający lepsze korzystanie z usług świadczonych drogą elektroniczną.

8. W celu ustalania, dochodzenia i egzekucji roszczeń mogą być przetwarzane również, niektóre dane osobowe podane przez Klienta w ramach korzystania z funkcjonalności, między innymi: imię, nazwisko, dane dotyczące korzystania usług, jeśli roszczenia wynikają ze sposobu, w jaki Klient korzysta z usług, inne dane niezbędne do udowodnienia istnienia roszczenia, w tym rozmiarów poniesionej szkody. Podstawa prawna - prawnie uzasadniony interes - art. 6 ust. 1 lit. f RODO, polegający na ustaleniu, dochodzeniu i egzekucji roszczeń oraz na obronie przed roszczeniami w postępowaniu przed sądami i innymi organami państwowymi.

9. Dane osobowe zbierane przez Administratora są mu dobrowolnie podawane, w związku z zawieranymi umowami sprzedaży, czy także świadczeniem usług za pośrednictwem Pasażu Internetowego, z tym zastrzeżeniem, że niepodanie określonych w formularzach danych w procesie Rejestracji uniemożliwia Rejestrację i założenie Konta Klienta.

§ 2 Komu możemy przekazywać Twoje dane oraz jaki czas są przechowywane

1. Katalog odbiorców Danych Osobowych przetwarzanych przez Administratora wynika przede wszystkim z zakresu usług z jakich korzysta Klient. Dane osobowe Klienta przekazywane są dostawcom usług, z których korzysta Administrator przy prowadzeniu Pasażu Internetowego. Dostawcy usług Administratora, którym przekazywane są dane osobowe, w zależności od uzgodnień umownych i okoliczności, podlegają poleceniom Administratora co do celów i sposobów przetwarzania tych danych - podmioty przetwarzające - lub samodzielnie określają cele i sposoby ich przetwarzania – administratorzy.

a) Podmioty przetwarzające – Administrator korzysta z dostawców, którzy przetwarzają dane osobowe wyłącznie na polecenie Administratora i są to między innymi dostawcy usług hostingu lub usług teleinformatycznych, usługi księgowe, dostarczający systemy do marketingu, systemy do analizy ruchu w Pasażu Internetowym, systemy do analizy skuteczności kampanii marketingowych, firmy wykonujące kampanie marketingowe, firmy serwisujące oprogramowanie.

b) Administratorzy - Administrator korzysta również z dostawców, którzy nie działają wyłącznie na jego polecenie i sami ustalają cele i sposoby wykorzystania danych osobowych Klientów. Świadczą oni usługi płatności elektronicznych oraz usługi bankowe.

2. Lokalizacja - Dostawcy usług mają siedzibę w Polsce oraz w innych krajach Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG).

3. Dane osobowe Klientów przechowywane są:

a) W sytuacji gdy podstawą przetwarzania danych osobowych jest przekazywana na to zgoda, dane osobowe Klienta przetwarzane są przez Administratora do chwili, gdy zgoda zostanie odwołana. Po jej odwołaniu dane osobowe są przechowywane przez okres odpowiadający okresowi przedawnienia roszczeń jakie może podnosić Administrator i jakie mogą być podnoszone wobec niego. Jeżeli przepis szczególny nie stanowi inaczej, termin przedawnienia wynosi 10 lat, a dla roszczeń o świadczenia okresowe oraz roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej 3 lata.

b) W sytuacji gdy podstawą przetwarzania danych jest wykonanie umowy, wówczas dane osobowe Klienta przetwarzane są przez Administratora tak długo, ile jest to niezbędne do wykonania umowy. Po tym czasie dane osobowe są przetwarzane przez okres odpowiadający okresowi przedawnienia roszczeń. Jeśli przepisy szczególne nie stanowią inaczej, termin przedawnienia wynosi 10 lat, dla roszczeń o świadczenia okresowe i roszczeń związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej 3 lata.

4. Dane osobowe nawigacyjne mogą być wykorzystywane w celu zapewnienia Klientom lepszej obsługi, analizy danych statystycznych i dostosowania Pasażu Internetowego do preferencji Klientów oraz do administrowania Pasażem Internetowym.

5. W przypadku, gdy Klient wybierze usługę subskrypcji Newsletteru, Administrator będzie wysyłał informacje na jego adres e-mail lub wiadomości SMS na jego telefon komórkowy, zawierające informacje handlowe o promocjach, obniżkach, nowych produktach dostępnych w jego Pasażu Internetowym.

6. W przypadku skierowania do Administratora żądania udostępnia danych, udostępni on dane osobowe uprawnionym organom państwowym, w szczególności jednostkom organizacyjnym Prokuratury, Policji, Prezesowi Urzędu Ochrony Danych Osobowych, Prezesowi Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów lub Prezesowi Urzędu Komunikacji Elektronicznej.

§ 3 Pliki cookies oraz adresy IP

1. Stosowane przez Administratora pliki cookies służą przede wszystkim optymalizacji obsługi osób odwiedzających podczas korzystania z Pasażu Internetowego oraz dają możliwość opracowywania statystyk odwiedzin prezentowanych produktów w Pasażu Internetowym. Pliki te zapisywane są przez Administratora na urządzeniu końcowym osoby odwiedzającej Pasaż Internetowy, jeżeli przeglądarka internetowa na to pozwala. Pliki cookies zwykle zawierają nazwę domeny, z której pochodzą, swój „czas wygaśnięcia" oraz indywidualną, losowo wybraną liczbę identyfikującą te pliki.

2. Wykorzystywane są dwa rodzaje plików cookies:

a) Cookies sesyjne - po zakończeniu sesji przeglądarki lub wyłączeniu komputera, zapisane informacje są usuwane z pamięci urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych oraz żadnych informacji poufnych z komputerów Klientów;

b) Cookies trwałe - są przechowywane w pamięci urządzenia końcowego Klienta i pozostają do momentu ich skasowania lub wygaśnięcia. Mechanizm cookies trwałych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych oraz żadnych informacji poufnych z komputera Klientów.

3. Administrator wykorzystuje pliki cookies własne w celu:

a) uwierzytelniania Klienta w Pasażu Internetowym i zapewnienia mu sesji Klienta po zalogowaniu się w Koncie Klienta;

b) anonimowych statystyk i analiz, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Klienci korzystają z Pasażu Internetowego.

4. Administrator wykorzystuje cookies zewnętrzne w celu:

a) zbierania danych statycznych za pośrednictwem narzędzi analitycznych Google Analytics - administrator cookies zewnętrznego: Google Inc z siedzibą w USA;

b) prezentowania reklam z serwisu Google AdSense - administrator cookies zewnętrznego: Google Inc z siedzibą w USA;

  • Dostawcy zewnętrzni, w tym Google, używają plików cookie do wyświetlania reklam na podstawie poprzednich odwiedzin użytkownika w Twojej witrynie lub w innych witrynach.
  • Pliki cookie do wyświetlania reklam umożliwiają firmie Google i jej partnerom wyświetlanie użytkownikom konkretnych reklam na podstawie ich odwiedzin w Twojej witrynie i/lub innych witrynach internetowych.
  • Użytkownicy mogą zrezygnować ze spersonalizowanych reklam w Ustawieniach reklam. Użytkownicy mogą też zrezygnować z wykorzystywania plików cookie innych firm do wyświetlania spersonalizowanych reklam. Wystarczy wejść na stronę www.aboutads.info.
  • Informacje o tym, jak Google używa tych danych

c) promowania Pasażu Internetowego w serwisie Facebook.com - administrator cookies zewnętrznego: Facebook Inc z siedzibą w USA lub Facebook Ireland z siedzibą w Irlandii.

5. Mechanizm plików cookies jest całkowicie bezpieczny dla komputerów Klientów Pasażu Internetowego. Klient może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików Cookies, określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki Cookies do swojego urządzenia. Zmiany ustawień, o których mowa, Klient może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików Cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o każdorazowym zamieszczeniu Cookies na Urządzeniu Klienta. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików Cookies dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej. Blokowanie plików cookies może wpłynąć, na niektóre funkcjonalności dostępne w Pasażu Internetowym.

6. Administrator może gromadzić adresy IP Klientów. Adres IP jest to numer przydzielany komputerowi osoby odwiedzającej Pasaż Internetowy przez dostawcę usług internetowych. Adres IP jest wykorzystywany przez Administratora przy diagnozowaniu problemów technicznych z serwerem, tworzeniu analiz statystycznych i udoskonalaniu Pasażu Internetowego.

7. Pasaż Internetowy zawiera linki i odnośniki do innych stron internetowych w Internecie a Administrator nie ponosi odpowiedzialności za zasady ochrony prywatności obowiązujące na tych stronach.

§ 4 Prawa i obowiązki osoby, której Dane Osobowe dotyczą

1. Prawo do cofnięcia zgody - podstawa prawna art. 7 ust. 3 RODO.

a) Klient ma prawo do cofnięcia każdej zgody, jakiej udzielił Administratorowi.

b) Cofnięcie zgody ma skutek od chwili wycofania zgody.

c) Cofnięcie zgody nie wpływa zasadniczo na przetwarzanie wykonywane przez Administratora zgodnie z prawem przed jej cofnięciem.

d) Cofnięcie zgody nie powoduje żadnych negatywnych konsekwencji dla Klienta Pasażu Internetowego, może jednak uniemożliwić dalsze korzystanie z usług lub funkcjonalności, które mogą być jedynie świadczone za zgodą.

2. Prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych - podstawa prawna art. 21 RODO.

a) Klient ma prawo w dowolnym momencie do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jego danych osobowych, w tym profilowania, jeżeli Administrator przetwarza jego dane w oparciu o prawnie uzasadniony interes, np. marketing produktów i usług, prowadzenie statystyki korzystania z poszczególnych funkcjonalności Pasażu Internetowego oraz ułatwienie korzystania z Pasażu Internetowego, oraz badanie satysfakcji Klienta.

b) Rezygnacja z otrzymywania wiadomości handlowych dotyczących produktów lub usług, wysłana poprzez e-mail, będzie sprzeciwem Klienta na przetwarzanie jego danych osobowych, w tym profilowania w tych celach.

c) Jeżeli sprzeciw Klienta okaże się zasadny i Administrator nie będzie miał innej podstawy prawnej do przetwarzania danych osobowych, dane Klienta zostaną usunięte, wobec przetwarzania których, Klient wniósł ten sprzeciw.

3. Prawo do usunięcia danych, prawo do bycia zapomnianym - podstawa prawna art. 17 RODO.

a) Klient ma prawo do wysłania żądania usunięcia wszystkich, lub niektórych danych osobowych.

b) Klient ma prawo do żądania usunięcia danych osobowych, jeśli:

a. dane osobowe nie są już niezbędne do celów, w których zostały zebrane, lub w których były przetwarzane;

b. Klient wycofał zgodę, w zakresie w jakim dane Klienta były przetwarzane w oparciu o jego zgodę;

c. wniósł sprzeciw wobec wykorzystywania jego danych w celach handlowych czy marketingowych;

d. dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem;

e. dane osobowe muszą zostać usunięte w celu wywiązania się z obowiązku prawnego przewidzianego w prawie Unii lub prawie Państwa członkowskiego, któremu Administrator podlega;

f. dane osobowe zostały zebrane w związku z oferowaniem usług społeczeństwa informacyjnego.

c) Pomimo żądania usunięcia danych osobowych, w związku z wniesieniem sprzeciwu lub wycofaniem zgody, Administrator może zachować, niektóre dane osobowe w zakresie, w jakim przetwarzanie jest niezbędne do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń, jak również do wywiązania się z prawnego obowiązku wymagającego przetwarzania ich na mocy prawa Unii lub prawa państwa członkowskiego, któremu podlega.

4. Prawo do ograniczenia przetwarzania danych - podstawa prawna art. 18 RODO.

a) Klient Pasażu Internetowego ma prawo do żądania ograniczenia przetwarzania jego danych. Zgłoszenie takiego żądania uniemożliwia korzystanie z określonych funkcjonalności lub usług, z których korzystanie będzie się wiązało z przetwarzaniem danych objętych tym żądaniem.

b) Klient Pasażu Internetowego ma prawo do żądania ograniczenia wykorzystania danych osobowych w następujących sytuacjach:

a. przy niezgodności swoich danych osobowych, wówczas Administrator ogranicza ich wykorzystanie na czas potrzebny do sprawdzenia poprawności tych danych;

b. gdy przetwarzanie danych jest niezgodne z prawem, a Klient nie żąda usunięcia ich lecz ograniczenia ich wykorzystywania;

c. gdy dane osobowe Klienta przestały być niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub wykorzystywane ale są one potrzebne Klientowi w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń;

d. gdy wniósł sprzeciw wobec wykorzystania jego danych, wówczas ograniczenie następuje na czas potrzebny do rozważenia, czy ze względu na szczególną sytuację, ochrona interesów, praw i wolności Klienta przeważa nad interesami, które realizuje Administrator, przetwarzając dane Klienta.

5. Prawo dostępu do danych, podstawa prawna art. 15 RODO.

a) Klient ma prawo uzyskać od Administratora potwierdzenie, czy przetwarza jego dane osobowe, a jeżeli tak, Klient ma prawo:

a. uzyskać dostęp do swoich danych osobowych;

b. uzyskać informacje o celach przetwarzania i odbiorcach lub kategoriach odbiorców tych danych, planowanym okresie przechowywania danych lub o kryteriach ustalania tego okresu, o prawach przysługujących Klientowi na mocy RODO oraz o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego, o źródle danych, o zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym o profilowaniu oraz o zabezpieczeniach stosowanych w związku z przekazaniem tych danych poza Unię Europejską;

c. uzyskać kopię swoich danych osobowych.

6. Prawo do sprostowania danych - podstawa prawna art. 16 RODO.

a) Klient ma prawo do żądania od Administratora niezwłocznego sprostowania jego danych osobowych, które są nieprawidłowe. Z uwzględnieniem celów przetwarzania, Klient ma prawo żądania uzupełnienia niekompletnych danych osobowych, w tym przez przedstawienie dodatkowego oświadczenia, wysyłając e-mail na adres poczty elektronicznej Administratora.

7. Prawo do przenoszenia danych - podstawa prawna art. 20 RODO.

a) Klient ma prawo do otrzymania swoich danych, które dostarczył Administratorowi, a następnie przesłać je do innego, wybranego przez siebie, administratora danych osobowych. Klient Pasażu Internetowego ma także prawo żądać, by wskazane jego dane osobowe zostały przesłane przez Administratora bezpośrednio takiemu administratorowi, o ile jest to możliwe technicznie. W tej sytuacji Administrator prześle takie dane Klienta w formacie pliku CSV, który jest formatem powszechnie używanym.

8. W przypadku żądania przez Klienta spełnienia jego powyższych praw, Administrator ma prawo spełnić je lub odmówić mu, a uczyni to niezwłocznie.

9. Klient ma prawo zgłaszać do Administratora skargi, zapytania oraz wnioski dotyczące przetwarzana jego danych osobowych oraz realizacji przysługujących mu uprawnień.

10. Klient ma prawo żądać od Administratora przekazania kopii standardowych klauzul umownych wysyłając zapytanie na adres poczty elektronicznej Administratora.

11. Klientowi przysługuje prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w zakresie naruszenia jego praw do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

§ 5 Zabezpieczenie Danych Osobowych

1. Administrator oświadcza, iż dokłada wszelkich starań, aby zapewnić Klientom wysoki poziom bezpieczeństwa w zakresie korzystania z Pasażu Internetowego i w tym celu:

a) stosuje wymagane prawem środki techniczne i organizacyjne, w szczególności w zakresie bezpieczeństwa przetwarzania Danych Osobowych;

b) stosuje środki zapewniające zdolność do ciągłego zapewnienia poufności, integralności, dostępności i odporności systemów i usług przetwarzania;

c) zdolność do szybkiego przywrócenia dostępności Danych Osobowych i dostępu do nich w razie incydentu fizycznego lub technicznego;

d) zapewnia Klientom Pasażu Internetowego bezpieczne i szyfrowane połączenie podczas przesyłania danych osobowych oraz podczas logowania się do Konta Klienta, stosując certyfikat SSL.

2. Wszelkie zdarzenia mające wpływ na bezpieczeństwo przekazu informacji, danych osobowych, w tym także dotyczące podejrzenia udostępniania plików zawierających wirusy, należy zgłaszać Administratorowi poprzez pocztę elektroniczną na e-mail - wskazany w menu Kontakt na stronie.

§ 6 Postanowienia końcowe

1. W sprawach nie uregulowanych w Polityce Prywatności mają zastosowanie przepisy prawa dotyczące przetwarzania Danych Osobowych, w tym RODO.

2. Obecna wersja Polityki Prywatności obowiązuje od dnia 01.01.2020 r.


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dot. cookies. Możesz zmienić lub określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.